De winkelwagen is leeg
Carlos Moro Prestigio
75 CL / 14% VOL.
€27,95 incl. btw
Carlos Moro Prestigio , waarvan de Tempranillo-druiven afkomstig zijn van wijnstokken tot 80 jaar oud, en liggen aan de voet van de berg Toloño. Wijngaarden met een zeer lage productie, die aanleiding geven tot druiven van kleine omvang en zeer geconcentreerd, wat kracht en mineraliteit aan de wijn geeft. Deze wijngaarden worden speciaal gesnoeid tot op een enkele knop met een maximaal productiepotentieel van 4.000 kg per hectare.
6 op voorraad (kan nabesteld worden)
6 op voorraad (kan nabesteld worden)
PRIJZEN EN KWALITEITSLABEL
Carlos Moro Prestigio , de Tempranillo-druiven hiervan zijn afkomstig van wijnstokken die met de hand worden geoogst op het hoogtepunt van rijpheid, in kisten van minder dan 10 kg. Eenmaal in de wijnmakerij en na koeling in een koelcel ondergaan de druiven een dubbele selectie (tros en bes).
De alcoholische gisting vindt plaats in kleine kuipen, gevolgd door de malolactische gisting in houten vaten. De wijn rijpt 16 maanden in Franse (80%) en Amerikaanse (20%) eiken vaten van de beste kuiperijen, waardoor de aroma's die de wijn zijn rijpheid en structuur geven, langzaam tot ontwikkeling komen.
De wijngaarden zijn tussen de 30 en 80 jaar oud en liggen aan de voet van de berg Toloño. Wijngaarden met een zeer lage productie, die aanleiding geven tot druiven van kleine omvang en zeer geconcentreerd, wat kracht en mineraliteit aan de wijn geeft. Deze wijngaarden worden speciaal gesnoeid tot op een enkele knop met een maximaal productiepotentieel van 4.000 kg per hectare.
Alcoholgehalte: 14% Vol.
Variëteit: Tempranillo
Rijping: 16 maanden waarvan 80% op franse en 20% op amerikaanse eiken vaten
Extra informatie
Gewicht | 1 kg |
---|
Voor 23:59 besteld, de volgende avond in huis
De volgende dag in de avond geleverd.
Droog en koel bewaren
Dit product dient koel en droog bewaard te worden.
Uit het zonlicht bewaren
Dit product dient bewaard te worden uit het zonlicht.
BODEGA CARLOS MORO is een wijnbouwproject dat wordt geleid door de passie van een wijnbouwer,
oenoloog en wijnmaker die met succes zijn sporen heeft verdiend in andere even veeleisende
en prestigieuze oorsprongsbenamingen.Dit veelbelovende werk wordt aangestuurd door een team
van oenologen die verantwoordelijk zijn voor de selectie van een verzameling uitstekende
wijngaarden op de linkeroever van de rivier de Ebro met het epicentrum in San Vicente de la Sonsierra.
De wijnmakerij beschikt over een ondergrondse wijngrot van 150 meter met een capaciteit
voor 2.000 vaten, wat een natuurlijke en homogene rijping in vaten bevordert.
Dankzij de passie en de kennis op het gebied van wijnbouw van het hele wijnmakerijteam
is gekozen voor meer verticale systemen.Die zachter zijn voor de druiven, waaronder
systemen met zwaartekrachtstroming.Deze bevorderen zowel alcoholische fermentatieprocessen als
malolactische fermentaties in tanks met een hoge thermische inertie, zoals de
klassieke betonnen tanks.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.