Artikelnummer: 119 Categorieën: , Tag:

Carlos Moro Picon de Zurita

75 CL / 14,5% VOL.

64,94 incl. btw

Picón de Zurita is een wijngaard met oude klonen van de Tinta Fino of Tempranillo variëteit gelegen op de rechteroever van de Duero rivier. Het heeft leemachtige, zanderige bodems, met alluviale aan de oppervlakte, een extreem klimaat door de grote hoogte van 750 meter, het is een vlak landgoed, waarvan de wijngaard 100 jaar oud is, wat de productie perfect regelt en het terroir tot uitdrukking brengt. Het is een van de oudste percelen die de wijnmaker Carlos Moro in Ribera del Duero bezit.

 

5 op voorraad

5 op voorraad

PRIJZEN EN KWALITEITSLABEL

la amistad beschermde oorsprongsbenaming ribera duero

De druiven van deze wijngaard worden zorgvuldig met de hand geoogst, met een drievoudige selectie van trossen en bessen met behulp van een artificieel vision systeem. Ze ondergaan een alcoholische gisting in roestvrijstalen tanks en vervolgens een malo-lactische gisting in nieuwe Franse eiken vaten. Daarna rust de wijn 18 maanden in nieuwe Franse eiken vaten.

Alcoholgehalte: 14,5% Vol.
Variëteit: Tempranillo
Rijping: 18 maanden in vaten van franse eiken

Extra informatie

Gewicht 1 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Carlos Moro Picon de Zurita” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor 23:59 besteld, de volgende avond in huis

De volgende dag in de avond geleverd.

Droog en koel bewaren

Dit product dient koel en droog bewaard te worden.

Uit het zonlicht bewaren

Dit product dient bewaard te worden uit het zonlicht.

logo bodega carlos moro

BODEGA CARLOS MORO is een wijnbouwproject dat wordt geleid door de passie van een wijnbouwer,
oenoloog en wijnmaker die met succes zijn sporen heeft verdiend in andere even veeleisende
en prestigieuze oorsprongsbenamingen.Dit veelbelovende werk wordt aangestuurd door een team
van oenologen die verantwoordelijk zijn voor de selectie van een verzameling uitstekende
wijngaarden op de linkeroever van de rivier de Ebro met het epicentrum in San Vicente de la Sonsierra.
De wijnmakerij beschikt over een ondergrondse wijngrot van 150 meter met een capaciteit
voor 2.000 vaten, wat een natuurlijke en homogene rijping in vaten bevordert.
Dankzij de passie en de kennis op het gebied van wijnbouw van het hele wijnmakerijteam
is gekozen voor meer verticale systemen.Die zachter zijn voor de druiven, waaronder
systemen met zwaartekrachtstroming.Deze bevorderen zowel alcoholische fermentatieprocessen als
malolactische fermentaties in tanks met een hoge thermische inertie, zoals de
klassieke betonnen tanks.

Deze producten zijn misschien ook interessant